Panama vyradila v semifinále Gold Cupu obhajcu USA

13.07.2023 Celý región

San Diego 13. júla (TASR) - Futbalisti Panamy a Mexika zabojujú v nedeľu o titul na CONCACAF Gold Cupe 2023. Reprezentanti Panamy vyradili v semifinále obhajcu trofeje USA 5:4 v jedenástkovom rozstrele po tom, ako sa zápas v San Diegu skončil po predĺžení nerozhodne 1:1. Mexičania si v Paradise poradili s Jamajkou hladko 3:0.

Panama prekvapila tím zo spoluorganizátorskej krajiny. Po tom, ako v riadnom hracom čase gól nepadol, poslal v 9. minúte predĺženia Stredoameričanov do vedenia Ivan Anderson. Domáci vyrovnali v 105. minúte zásluhou najlepšieho strelca šampionátu Jesusa Ferreiru. V jedenástkovom rozstrele rozhodla šiesta séria, keď na strane USA nepremenil svoj pokus Cristian Roldan a za Panamu skóroval Adalberto Carrasquilla. Američania budú chýbať vo finále Gold Cupu iba druhýkrát počas desiatich edícií, Panama zabojuje o premiérovú trofej.

Mexičania položili základ triumfu nad Jamajkou už v prvom polčase, keď sa strelecky presadili Henry Martin a Luis Chavez. V nadstavenom čase spečatil postup Roberto Alvarado. "El Tri" sa pokúsia získať svoj deviaty titul na šampionáte zóny CONCACAF.

CONCACAF Gold Cup - semifinále:

San Diego

USA - Panama 1:1 pp, 4:5 na strely z 11 m (0:0, 1:1)
Góly: 105. Ferreira - 99. Anderson

Paradise

Jamajka - Mexiko 0:3 (0:2)
Góly: 2. Martin, 30. Chavez, 90.+3 Alvarado
 

Vyberte región